ADHD / ADD - Touch for Balance

Voetreflex praktijk
Marcel Jansen
Voetreflex praktijk
Marcel Jansen
Voetreflex praktijk
Marcel Jansen
Ga naar de inhoud

ADHD / ADD

Overige behandelingen

ADHD

Steeds meer kinderen zo lijkt het, krijgen het etiket "ADHD" opgeplakt. Op het ogenblik is dit tussen de 3% en 5% van de nederlandse jeugd.
Er is geen twijfel, dat kinderen die in psychische nood verkeren behandelingen en hulp moeten krijgen die nodig is. Maar op het ogenblik is de behandeling vooral gericht op het voorschrijven van medicijnen. Darnaast wordt er het zij minimaal iets gedaan met gedragstherapie, remedial teaching en fysiotherapie. Sporadisch wordt er een dieët voorgeschreven.

Als een van de belangrijkste veroorzakers van ADHD wordt een disbalans in de neurotransmitter Dopamine genoemd.
Dopamine een stof die in de hersenen o.a. betrokken is bij de regulatie van de motoriek, de regulatie van emotioneel gedrag.
Dopamine speelt ook een belangrijke rol bij de gedragsbeheersing. Zonder dopamine communiceren de neuronen in de voorste hersenschors niet goed. Dopamine is verantwoordelijk voor aandacht en concentratie. Ook is aangetoond dat de neuroreceptoren die dopamine herkennen bij mensen met adhd slecht functioneren.

Volgens Spaans/Amerikaans onderzoek is de disbalans in de werking van neurotransmitters toe te schrijven aan stress.  (Francis Mora et al 2011)
Wat kan Voetreflex therapie betekenen voor mensen met ADHD?

Voetreflex therapie kan allereerst rust brengt. Door de ontspannende werking van de massage komt het lichaam tot rust en daalt het stress niveau.
Stress is een belangrijke veroorzaker van een disbalans in de werking van neurotransmitters.
Daarnaast wordt door de verbeterde doorbloeding afvalstoffen en toxines afgevoerd.


Terug naar de inhoud